Activiteiten

Bekijk hier de activiteiten die wij aanbieden. Bepaalde activiteiten zijn seizoensgebonden. U kunt altijd contact opnemen om te kijken welke activiteiten er momenteel georganiseerd worden.

Sport

Bergwandelen

Geniet van de gezonde berglucht en wandel in het fascinerende Nationaalpark Hohe Tauern. Graag geven wij jullie tips over bijvoorbeeld de lengte en moeilijkheidsgraad van de wandelroutes in de omgeving.

Sport

Bergbeklimmen

Onder begeleiding van Ron Kapteyn, Gids, Ranger en Natur-Aktiv-Guide, is het mogelijk om mooie toppen te beklimmen. Ervaren bergbeklimmers kunnen dit natuurlijk ook op eigen gelegenheid doen. 

Sport

Winteractiviteiten

Skiën kan in de drie hoogstgelegen skigebieden van Karinthië. Mölltaler Gletscher, Ankogel-Mallnitz, Grossglockner-Heiligenblut. Ook sneeuwschoenwandelen, sleeën en langlaufen behoren tot de mogelijkheden. Skiën kun je ook met de topskipass. Met deze pas kun je 917 km. afdalen in 30 verschillende skigebieden. Voor meer informatie over deze pas, kijk op: www.topskipass.at Ook is er een WinterkärntenCard voor veel activiteiten zoals bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen. Zie voor meer info: www.kaerntencard.at

Sport

Zomer- en herfstactiviteiten

Raften, canyooing, zwemmen, tennis, golfen, boottochten, kabelbanen, musea, fietsen, raften, mountainbiken etc. Ook kunnen jullie naar de MillstätterSee gaan om te zwemmen en te ontspannen. Als Gatternighof gasten kunnen jullie op www.kaerntencard.at een Card kopen waarmee jullie 100x gratis entree krijgen op verschillende uitjes zoals kabelbanen, boottochten, dierenparken musea, etc.

Sport

Wandelweken

Onze wandelweken worden altijd gepubliceerd op www.dewandelsite.nl onder de rubriek meerdaagse tochten. Deze compleet verzorgde wandelweken zijn een aanrader! Dompel je onder in de betoverende wereld van Nationaalpark Hohe Tauern Karinthië.

Sport

Alpe-Adria-Trail trektochten

Ook stond Ron Kapteyn aan de wieg van de Alpe-Adria-Trail en is een officiële Alpe-Aldria-Trail Guide, deze Alpe-Adria-Trail is een wandelroute, een lange afstand wandeling door Karinthië, Slovenië en Italie en staat in de top 5 wereldwijd van mooiste wandelroutes. De Gatternighof ligt aan deze route en is een mooi uitgangspunt voor de eerste 9 etappes. Meerdaagse tochten kunnen op maat voor u samengesteld worden